JA TENIM DESFIBRIL·LADOR AL POBLE.

Ja fa temps que des de l’Ajuntament de L’Espluga Calba s’havien fet les gestions adequades per tal de tenir un DEA al poble. I ara ja el tenim instal·lat, tocant a la parada del Bibliobús a la paret exterior de la Sala del Ball.

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són aparells segurs i efectius que permeten realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor d’una persona en aturada cardiorespiratòria (és el que es coneix com desfibril·lar) minuts abans que arribi l’ajut professional.

La disponibilitat d’un DEA en un espai públic o en qualsevol entitat, empresa, establiment, servei o domicili particular i la seva utilització abans de l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), s’associa amb gairebé el doble de supervivència davant d’una aturada cardíaca extrahospitalària (ACR). 

Qui els pot utilitzar?

Els DEA poden ser utilitzats pel personal sanitari, les persones que tinguin la formació necessària i qualsevol persona que, encara que no tingui la formació, el pugui utilitzar amb finalitats terapèutiques. Per tant, no és imprescindible haver rebut una formació específica en l’ús del DEA. 

Ara bé, si és possible, es recomana que els reanimadors estiguin capacitats per reconèixer les situacions d’emergència i proporcionar les compressions toràciques fins que es disposi del DEA, així com immediatament després de les descàrregues.

L’aparell només es pot fer servir en cas de necessitat, en obrir la porta immediatament s’acciona una càmera que prendrà imatges de qui ho hagi fet i s’establirà connexió amb la central d’alarma. El mateix equipament donarà instruccions d’ús per veu, no obstant cal trucar simultàniament al 112 (emergències).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *