RÈCORD D’INSCRIPCIONS A L’ESCOLA

Aquest curs 2020-21 al col·legi públic Porcel de Cervera de l’Espluga Calba s’han incorporat 6 infants. És una gran notícia pel poble, tenint en compte que l’any passat n’hi van entrar 3 i ja va ser una molt bona notícia doncs l’any anterior hi havien hagut 0 incorporacions. En aquest moment l’escola té 24 alumnes.

Al poble entre 0 i 9 anys no tenim paritat de gènere: hi ha 13 nenes i 6 nens.

Estem contents, tot i la situació d’alarma per la Covid19, ja que seguim sent tres-cents i pico malgrat que aquest any hem sentit les campanes del poble tocar a morts més d’un cop i havent celebrat només un naixement el nombre d’habitants empadronats no ha minvat, sinó que ha augmentat lleugerament. Això vol dir que han vingut noves famílies a viure amb nosaltres i que s’ha capgirat la tendència al despoblament dels últims temps. 

Pàrquing de vehicles infantils (no contaminants) a l’escola.

L’escola del poble porta el nom de Porcel de Cervera què era el representant de les primeres famílies que l’any 1148 van rebre la carta de poblament. Aquesta fou otorgada per Ramon Berenguer IV als colons cristians que s’havien assentat a les terres conquerides als sarraïns.

L’Espluga Calba és l’únic poble d’aquesta banda de Les Garrigues que té escola pública. La Floresta, Els Omellons, Fulleda i Tarrés, els pobles més propers de la comarca, fa temps que van tancar les seves escoles per falta d’alumnes. 
Som afortunats, esperem que duri aquesta tendència a l’alça.

3 respuestas a «RÈCORD D’INSCRIPCIONS A L’ESCOLA»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *