RECORDEM LA FESTA MAJOR D’ESTIU 2020

Hem tardat quasi un mes en fer un resum de la Festa Major d’estiu 2020. Els tres-cents i pico que habitem aquest poble tot l’any hem vist com durant els dies de la Festa en especial, així com durant tot el mes d’agost, ha augmentat considerablement la nostra població. Com diuen en castellà «el roce hace el cariño» i amb el virus circulant aquest «roce» podia tenir conseqüències més greus que el «cariño». És per això que hem preferit esperar uns dies a recordar que vàrem tenir una bona Festa Major sense conseqüències sanitàries.

Hem pogut comprovar que sense les sessions de ball la Festa ha estat diferent però no pitjor i, segons l’opinió recollida de molts veïns, fins i tot millor que la d’altres anys.
La majoria dels actes programats aquest any eren quasi tots per gent de totes les edats. Si per un costat vàrem tenir aforaments limitats per la COVID aquests aforaments es van poder adequar a la demanda existent i tothom va poder gaudir de tots els actes de la Festa.

Vàrem començar inaugurant la renovació del parc infantil del castell. Des d’aquell dia tota la canalla que normalment es concentrava al parc infantil del costat de la pista esportiva, ocupa ara massivament el parc del castell, omplint de vida aquest costat del carrer Major amb els seus crits i rialles.

No hi va haver correfoc però vàrem gaudir d’un espectacular castell de focs artificials.

Amb totes les mesures de prevenció adequades, com en tots els actes de la Festa, més de cent persones van participar en la bicicletada popular fins a la Font de la Marieta.

La cobla Vents de Riella ens va oferir un ampli repertori de sardanes amb una sonoritat fantàstica.

El Màgic Xarrin Xarrin ens va mostrar les seves habilitats en un espectacle entretingut per a tota la família.

Dissabte a la nit vàrem tenir doble sessió de cinema a la fresca, infantil i per adults, amb una pantalla i un so espectaculars.

I diumenge al matí el tobogan aquàtic, un dels esdeveniments més exitosos de la Festa. Gent de totes les edats ho va provar i va repetir tants cops com va poder.

El concurs de balcons guarnits, convocat per iniciativa veïnal, va tenir amb 24 balcons inscrits més participació de l’esperada.

Els jocs de cucanya organitzats pel Consell Comarcal van oferir diverses activitats lúdiques als infants.

No hi va haver el tradicional sopar popular a la plaça del castell per les mesures COVID però això va fer que poguéssim centrar més la nostra atenció en la magnífica actuació del grup d’havaneres Port Bo, sens dubte un dels millors que hi ha al nostre país.

Ha sigut una Festa Major diferent degut a la situació extraordinària que estem vivint però la valoració final ha sigut molt positiva i potser algunes de les novetats d’aquest any s’acabaran repetint en futures festes majors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *