Onomàstica de L’Espluga Calba

L’onomàstica és la part de la lingüística que estudia els noms propis. L’onomàstica es subdivideix en la toponímia, que estudia els noms propis d’elements geogràfics, i l’antroponímia, que estudia els noms propis de persona. Onomàstica de L’Espluga Calba és el títol de la tesi doctoral de Rosa Maria Anglès i Nicolás de cal Ponç. És una obra immensa, transversal i enciclopèdica a la qual la Rosa Maria ha dedicat més de quinze anys de la seva vida. La part de la tesi dedicada a l’estudi onomàstic és extensa i profunda però la Rosa Maria no ha limitat el seu treball a aquest aspecte: la geografia, la història, la tradició oral, l’urbanisme i altres, són alguns dels temes referents a les persones i les coses que han conformat el que és el nostre poble avui en dia i que formen part d’aquesta tesi.

L’acte de defensa de la tesi va tenir lloc el 20 de desembre de 2019 a la Universitat de Barcelona.

Aquest extens treball d’investigació ha estat dirigit pel Dr. José Enrique Gargallo, Catedràtic de Filologia Romànica de la UB. (A la foto a primera fila)

Tenim la sort de que el món digital ens permeti consultar online aquesta magnífica obra que l’IEC té previst editar en paper, però sense data per fer-ho de moment.

Ara podem gaudir d’aquestes més de mil pàgines de coneixement dedicades a la nostra vila.

Podreu accedir a la tesi clicant 👇. També us la podeu descarregar en format PDF.

https://www.tdx.cat/handle/10803/668488

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *